Първоначално публикувано от Mury
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
VDC, SRS i ABS
Collapse
X
-
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v 220hp 11/2001г.-Настояща!
Alfa Romeo 156 1.6TS 120hp 1999г. & Opel Tigra 1.4 16v 90hp 1996г. на жената - Бившите!
FIAT Bravo 1.2 16v 82hp 10/1999г.-Някога отдавна!
-
Колеги, да съживя малко тази тема.
Днес както си карах изведнъж светнаха всички лампи на vdc,abs,srs и през интервал от 3-4сек се включва и лампата за ръчна спирачка(премигва - течност има а ръчната не е дръпната). Вбесих се отидох до италианеца ама днес диагностика не работи. Отидох в другия сервиз при трудовото - там пък имали санитарен полуден. Накрая се обадих на моите познати и те казаха да отида да я погледнат. Включиха диагностиката и се оказа че немогат да се свържат със централата - пича каза че е умряла - свалихме я само нея без да сваляме друго. Към 18ч ми каза да ида да я сложим. Отидох и я сложихме включихме отново диагностиката и този път влезна вътре каза че има грешка за заден ляв датчик. Изтри грешката рестартира и всичко изгасна. Отидох да направя едно кръгче и още на 30-ия метър отново светнаха всички. Пича ме помоли утре към 9ч да му се обадя за да свалим задно ляво колело и да прегледаме какво става там. Ако някой има идеи да ги споделя, а аз ще пиша при развитие на нещата.Last edited by danchev63; d.m.y г., 20:29.
Comment
-
Първоначално публикувано от danchev63 Покажи съобщениеКолеги, да съживя малко тази тема.
Днес както си карах изведнъж светнаха всички лампи на vdc,abs,srs и през интервал от 3-4сек се включва и лампата за ръчна спирачка(премигва - течност има а ръчната не е дръпната). Вбесих се отидох до италианеца ама днес диагностика не работи. Отидох в другия сервиз при трудовото - там пък имали санитарен полуден. Накрая се обадих на моите познати и те казаха да отида да я погледнат. Включиха диагностиката и се оказа че немогат да се свържат със централата - пича каза че е умряла - свалихме я само нея без да сваляме друго. Към 18ч ми каза да ида да я сложим. Отидох и я сложихме включихме отново диагностиката и този път влезна вътре каза че има грешка за заден ляв датчик. Изтри грешката рестартира и всичко изгасна. Отидох да направя едно кръгче и още на 30-ия метър отново светнаха всички. Пича ме помоли утре към 9ч да му се обадя за да свалим задно ляво колело и да прегледаме какво става там. Ако някой има идеи да ги споделя, а аз ще пиша при развитие на нещата.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Колеги за сега проблема е решен. Механично почистихме заден ляв датчик имах спирт и с него го измих. Нещата си останаха същите, обаче имах едно обикаляне с колата около 3-4км. и като се върнах да продължим всички лампи изгаснаха. Влезнахме с диагностиката и имаше само една грешка - заден ляв датчик дава грешни данни - изчистихме я пак и вече няма проблеми (поне за сега). Притеснява ме само факта че като тествам ABS(рязко спиране) предна дясна свири(приплъзва), а ABS се чува че работи(педала ми рита крака). Мисля утре да се консултирам да не е някоя друга повреда.
Comment
-
Здравейте колеги и аз имам някакъв странен проблем свързан с тези системи и той е следния: понякога, когато изкачвам или спускам наклон в завой дори при сравнително бавна скорост ми пресветва лампата за esp и ми блокира задните колела за секунда, а другото което ми е интересно когато подам рязко газ и ми превъртят гумите светват лампите на таблото за abs esp и ръчната, след като загася колата и я запаля отново всичко е ок. Предполагам има някакъв проблем в тази VDC централа и евентуално какви са решенията?
Comment
-
Първоначално публикувано от asi Покажи съобщениеПри натискане на бутона пред скоростният лост един път изключва ASR При натискане и задържане изключва VDC.И двете системи могат да се изключват по отделно
Comment
Comment